Newcastle Brown Ale är Storbritanniens och Sveriges mest sålda ale på flaska. Och nu ska Lokko & Robson hjälpa till att fortsätta denna framgångssaga även i Sverige.


År 1927 så lanserades Newcastle Brown Ale men det var först i slutet på 80-talet som Newcastle Brown Ale började spridas över de brittiska öarna och senare även över världen. För tillfället så hittar vi denna ale i över 40 länder runt om i världen, varav Sverige är ett. Framförallt i USA har populariteten varit hög, under senare år.

I Newcastle så kallas en Newcastle Brown Ale ofta för en dog, eller en broon. Begreppen härstammar från ”I’m going to walk the dog som” egentligen betyder ”I’m going to the pub”. Enklast är att kalla den för en ”Newky Brown”.

SOCIALA MEDIER

Vi ser till alla Ale-älskare hittar bra och relevant information om deras favoritöl på Facebook och andra sociala medier!

 

NEWCASTLE-GLASS I STORA LASS

Newcastle Brown Ale ville ha lite extra uppmärksamhet för sin fantastiskt populära Ale på Stockholm Beer & Whisky Festival. Då tänkte Lokko & Robson till och föreslog att vi skulle ta ut svängarna lite och inte ”bara” servera öl, som alla våra konkurrenter (läs kollegor)gör. Lokko & Robson kom på idén att utöver öl även servera en exklusiv glass med smak av NBA. Vi kontaktade flera lokala glassproducenter och fastnade för expertisen hos Djurgårds Glace, som genast gillade uppdraget och tillsammans med oss provade fram en perfekt gräddglass bestående av 40% Newcastle Brown Ale.

Hoppas ni har möjligheten att besöka Stockholm Beer Festival och prova skapelsen, om inte så gissar vi att vi kommer att se glassen snart på restauranger och i dagligvaruhandeln. Glassigt tycker vi!

HOUSE MAFIA PARTY HOS SPOTIFY

Nyligen så genomförde vi ett event på Spotify’s huvudkontor i Stockholm och teamade upp med
Alesso och Ingrosso från Swedish House Mafia som spelade och serverade Newcastle Brown Ale!

Ett par bilder från evenemanget:

NEWCASTLE BROWN ALE @ KNARRHOLMEN FESTIVAL

Sista helgen i maj såg Lokko & Robson till att Newcastle Ale befann sig i stora mängder på vackra Knarrholmen
i Göteborgs skärgård för att kyla ner de lyckliga som lyckats får tag på en biljett till årets festival. Artister som spelade
i år var bl a Jens Lekman, Säkert, JJ, Icona Pop, Embassy och Makthaverskan.
Vi älskade festivalen och publiken älskade Newcastle Brown Ale! Resultat – Alla lyckliga!